Slovenija
35 ogledov

Lidl odpoklical mocarelo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Lidl je odpoklical izdelek Mozzarella Light zaradi suma prisotnosti bakterije salmonela spp. Letos je bila mocarela ravno zaradi suma škodljivosti že večkrat v ospredju.

Iz Lidla so sporočili, da "na podlagi prejetega obvestila iz evropskega sistema hitrega obveščanja o nevarnih živilskih izdelkih in krmi izvajamo odpoklic izdelka Mozzarella Light Lidlove trgovske blagovne znamke Linessa z datumom roka trajanja 7. 9. 2010 zaradi suma prisotnosti bakterije salmonella spp."

Kupce pozivajo, naj izdelka iz previdnosti ne uživajo in ga vrnejo v najbližji Lidlovi poslovalnici, kjer jim bodo povrnili kupnino.

Z Veterinarske uprave so sporočili, da gre za mocarelo, ki je pakirana po 125 gramov. "V Slovenijo sta prispeli dve paleti po 81 kartonov, v vsakem kartonu je bilo 40 vrečk mocarele. Umaknil Lidl, op.p.) je tudi ostalo mocarelo tega proizvajalca."

Zanimivo, letos smo že večkrat poročali o domnevno strupenih sirih mocarela. Junija smo denimo pisali o tem, da je bil sir mocarela, ki ob stiku z zrakom pomodri, po trditvah Evropske komisije v Bruslju uvožen tudi v Slovenijo. VURS je takrat odgovoril, da pri nas sporne serije ni bilo.

Februarja so prav tako v Lidlu vztrajali, da na njihovih policah strupenih sirov iz avstrijskega podjetja podjetja Prolactal ni bilo ter da so jih prodajale le Lidlove prodajalne na Češkem, Slovaškem in deloma v Nemčiji. "Ti izdelki so bili na voljo samo v Lidlovih družbah na Češkem, Slovaškem in deloma v Nemčiji. Takoj po pozivu zdravstvenega inšpektorata zaradi dvomov o zdravstveni neustreznosti živil so 23. januarja že izvedli odpoklic. Iz varnostnih razlogov pa je bil odpoklic ponovljen. Ampak še enkrat. Lidl Slovenija in Lidl Hrvaška nikoli nista imela tega izdelka v asortimentu," je takrat zagotovil direktor nabave pri Lidlu Andrej Vouk. V preteklem letu je zaradi sira, okuženega z bakterijo listerija, umrlo šest ljudi − štirje v Avstriji in dva v Nemčiji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.