Lipa vsak dan odprta dlje, kot ima dovoljenje

Foto: Anže Petkovšek slovenija 20.06.13, Lipa, diskoteka Lipa, Pirnice, foto: Anze Petkovsek
Tržni inšpektorat. Od začetka avgusta je v lokalu v Pirničah ugotovil 46 kršitev obratovalnega časa.
Oglej si celoten članek

Milena Zavašnik, ki vodi Lipo, bo morala plačati vsaj 73.600 evrov, ker je tržni inšpektorat od začetka avgusta, odkar je lokal vnovič odprt, ugotovil 46 kršitev obratovalnega časa. Šest postopkov o prekršku še teče, v drugih primerih pa so že izrekli globo, so povedali na inšpektoratu. Dodali so, da je globa za pravno osebo, če ne posluje v določenem obratovalnem času, od 1.200 do 40 tisoč evrov, odgovorno osebo pravne osebe, ki to stori, pa lahko kaznujejo z globo od 400 do dva tisoč evrov.

Tudi policisti so v tem času v Lipi opravili več nadzorov, so sporočili z ljubljanske policijske uprave, vendar kršitev, za katere je pristojna policija, niso zaznali. Prav tako niso dobili prijav o kršenju javnega reda in miru, so pa o kršitvah obratovalnega časa obvestili tržni inšpektorat. Na tem so potrdili, da so preglede opravili tako na podlagi predlogov policije kot na lastno pobudo.

Občina Medvode je sicer Zavašnikovi dovolila, da ima lahko lokal odprt vsak dan do 22. ure. Ta je zaprosila za podaljšanje obratovalnega časa, a so to zavrnili, prav tako njeno pritožbo, je pojasnila Vanja Debeljak, vodja občinske uprave v Medvodah. Obratovanju ponoči so ostro nasprotovali tudi krajani Spodnjih Pirnič in Zavrha.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:04 13. September 2013.

    kaj toliko tolčete proti lipi??? Ve se do kdaj morajo delati in dovoljeno je še podaljšati zaradi zaključkov do 1ure! …

  • 07:54 13. September 2013.

    Zdej pa vi men povejte ... ona ma že za 73 jurjev kazni. Ne verjamem, da jih je že plačala. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.