Slovenija
32 ogledov

Lipa vsak dan odprta dlje, kot ima dovoljenje

slovenija 20.06.13, Lipa, diskoteka Lipa, Pirnice, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Tržni inšpektorat. Od začetka avgusta je v lokalu v Pirničah ugotovil 46 kršitev obratovalnega časa.

Milena Zavašnik, ki vodi Lipo, bo morala plačati vsaj 73.600 evrov, ker je tržni inšpektorat od začetka avgusta, odkar je lokal vnovič odprt, ugotovil 46 kršitev obratovalnega časa. Šest postopkov o prekršku še teče, v drugih primerih pa so že izrekli globo, so povedali na inšpektoratu. Dodali so, da je globa za pravno osebo, če ne posluje v določenem obratovalnem času, od 1.200 do 40 tisoč evrov, odgovorno osebo pravne osebe, ki to stori, pa lahko kaznujejo z globo od 400 do dva tisoč evrov.

Tudi policisti so v tem času v Lipi opravili več nadzorov, so sporočili z ljubljanske policijske uprave, vendar kršitev, za katere je pristojna policija, niso zaznali. Prav tako niso dobili prijav o kršenju javnega reda in miru, so pa o kršitvah obratovalnega časa obvestili tržni inšpektorat. Na tem so potrdili, da so preglede opravili tako na podlagi predlogov policije kot na lastno pobudo.

Občina Medvode je sicer Zavašnikovi dovolila, da ima lahko lokal odprt vsak dan do 22. ure. Ta je zaprosila za podaljšanje obratovalnega časa, a so to zavrnili, prav tako njeno pritožbo, je pojasnila Vanja Debeljak, vodja občinske uprave v Medvodah. Obratovanju ponoči so ostro nasprotovali tudi krajani Spodnjih Pirnič in Zavrha.

 

 

Komentarjev 2
  • privat 09:04 13.september 2013.

    kaj toliko tolčete proti lipi??? Ve se do kdaj morajo delati in dovoljeno je še podaljšati zaradi zaključkov do 1ure! Tukaj nekdo dobi nujno potrebno plačo,kelnerce,čistilke ...pa tudi država dobi prek ddv-ja nujen denar,elektro ,komunala ,sazas..itd...!! Potrebno je le malo ...prikaži večo pogovora in razumevanja in da se denar obrača!!...In ko se denar obrača dobijo tudi policaji ,penzionisti... Ni treba vse gledati prek nevoščlivosti!! Glavno je da se nek dogaja!

  • Bozidar.Frelih 07:54 13.september 2013.

    Zdej pa vi men povejte ... ona ma že za 73 jurjev kazni. Ne verjamem, da jih je že plačala. Zakaj ima torej lokal še dovoljenje? Ista zgodba kot v preteklosti. Vsi vedo kako stvari stojijo a se ne ...prikaži veče ukrepa. Le zakaj, le zakaj, se sprašujem. Veze, poznanstva ?