Lipica kot izvor lipicancev

Foto: Barbara Milavec "Dosežek pomeni dodaten korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilar
Delegacija Kobilarne Lipica je na generalni skupščini LIF, ki je pretekli konec tedna potekala na Češkem, naredila izjemen korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilarne lipicancev.
Oglej si celoten članek

Članice Mednarodne lipicanske zveze (LIF) so namreč potrdile vzpostavitev Mednarodnega registra lipicancev (IRL) kot enotnega informacijskega sistema za potrebe vseh članic. V Sloveniji izdelan Mednarodni lipicanski register tako postaja enotni centralni register vseh lipicanskih konj na svetu, v katerega bodo vse rejske organizacije za lipicansko pasmo vnašale podatke o lipicanskih konjih.

Uspeh slovenske delegacije je dopolnila še izvolitev direktorja Kobilarne Tomija Rumpfa za podpredsednika zveze.

"Izredno sem zadovoljen, da nam je z uveljavitvijo v Sloveniji izdelanega registra lipicancev kot mednarodnega registra vseh lipicancev v LIF uspelo realizirati cilj, ki nam ga je naložil tudi strokovni svet priznane rejske organizacije in za katerega smo si v Kobilarni Lipica ves čas prizadevali. S tem smo dosegli pomembno uveljavitev Slovenije in Kobilarne Lipica ter slovenske lipicanske stroke v mednarodnih okvirih in dodaten korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilarne lipicancev," je povedal Rumpf.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.