Slovenija
31 ogledov

Lipica kot izvor lipicancev

"Dosežek pomeni dodaten korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilar Barbara Milavec
Delegacija Kobilarne Lipica je na generalni skupščini LIF, ki je pretekli konec tedna potekala na Češkem, naredila izjemen korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilarne lipicancev.

Članice Mednarodne lipicanske zveze (LIF) so namreč potrdile vzpostavitev Mednarodnega registra lipicancev (IRL) kot enotnega informacijskega sistema za potrebe vseh članic. V Sloveniji izdelan Mednarodni lipicanski register tako postaja enotni centralni register vseh lipicanskih konj na svetu, v katerega bodo vse rejske organizacije za lipicansko pasmo vnašale podatke o lipicanskih konjih.

Uspeh slovenske delegacije je dopolnila še izvolitev direktorja Kobilarne Tomija Rumpfa za podpredsednika zveze.

"Izredno sem zadovoljen, da nam je z uveljavitvijo v Sloveniji izdelanega registra lipicancev kot mednarodnega registra vseh lipicancev v LIF uspelo realizirati cilj, ki nam ga je naložil tudi strokovni svet priznane rejske organizacije in za katerega smo si v Kobilarni Lipica ves čas prizadevali. S tem smo dosegli pomembno uveljavitev Slovenije in Kobilarne Lipica ter slovenske lipicanske stroke v mednarodnih okvirih in dodaten korak k uveljavitvi Kobilarne Lipica kot izvorne kobilarne lipicancev," je povedal Rumpf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.