Ljerka Bizilj sodelavce poslala v pokoj, sama o tem ne govori

Foto: Saša Despot Ljerka Bizilj Foto: Saša Despot Ljerka Bizilj RTV SLO Foto: Saša Despot Ljerka Bizilj
Direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj je vse zaposlene poslala v pokoj. Bo šla tudi sama?
Oglej si celoten članek

Direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj na vprašanje, ali drži, da bo jeseni izpolnila pogoje za upokojitev in ali se namerava upokojiti, ni želela odgovoriti. Zanimalo nas je namreč, ali namerava svoj mandat na čelu televizije oddelati do konca."Podatek o upokojitvi je zasebne narave," so nam odgovorili v službi za odnose z javnostmi nacionalne televizije.

Biziljeva je pred kratkim enigmatično dejala, da ni človek funkcij, čeprav se je pred časom borila za fukncijo, ko jo je želel direktor RTV Slovenija Igor Kadunc zaradi prispevka o Thompsonu v Tedniku odstaviti.

Magazin Bo Ljerka Bizilj preživela sejo?
Biziljeva je po podatkih Wikipedije rojena decembra 1953, kar pomeni, da bo konec leta dopolnila 64 let. Pogoj za upokojitev za ženske z najmanj 20 leti pokojninske dobe je letos starost 63 let in pol. Član programskega sveta Ciril Baškovič pa je po julijski seji, ko so Biziljevo poskušali odstaviti, po poročanju Večera dejal, da direktorica že izpolnjuje pogoje za upokojitev.

Foto: Saša Despot Ljerka Bizilj Biziljeva je bila za direktorico nacionalke imenovana 24. novembra 2014, mandat pa traja štiri leta, kar je še dobro leto po tem, ko naj bi že izpolnila pogoje za upokojitev.

Nepogrešljiv nihče, le ona sama?

Pri tem je nerodno, da se je skladno z Zujfom na televiziji tudi pod vodstvom Biziljeve moralo upokojiti kar precej ljudi, no, natančneje jim je po izpolnitvi pogojev za upokojitev prenehala pogodba o zaposlitvi. Tem bi lahko podaljšali pogodbo le, če bi delodajalec, torej v njegovem imenu Biziljeva, ocenila, da je nepogrešljiv za zagotovitev nemotenega delovnega procesa. Da je nepogrešljiv, pa Biziljeva ni ocenila za nikogar, morda bo torej le zase.

"Na TV Slovenija se je v obdobju veljavnosti ZUJF-a pa do danes upokojilo 74 zaposlenih, od tega so zaradi zagotovitve nemotenega delovnega procesa sklenili dogovor o podaljšanju 10 zaposlenim," so nam pojasnili na RTV Slovenija, a vsem desetim so zaposlitev podaljšali pred prihodom Biziljeve. "Od 25. 11. 2014, ko je dr. Ljerka Bizilj nastopila delo kot direktorica PPE TV Slovenija, se je upokojilo 31 zaposlenih. Dogovora o podaljšanju delovnega razmerja v tem obdobju ni bilo." 

Če se Biziljeva ne bo upokojila, bosta na čelu nacionalke kar dva "upokojenca", Biziljeva, ki bo izpolnjevala pogoje in Kadunc, ki je bil pred prevzemom funkcije že v pokoju.

RTV Slovenija Novi direktor RTV Slovenija Igor Kadunc bi zvišal RTV-prispevek

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 21:33 8. December 2017.

    Neka si po nosu štora.Je glihkar potegnila črtico?

  • 18:12 2. November 2017.

    Nič novega naj ponudijo kramp ali lopato pa bo takoj v pokoju.

  • 09:45 12. September 2017.

    Pa menda pri teh letih, ( decembra jih bo dopolnila 64 ) nima samo 20 let delovne dobe. Ona je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.