Ljubljana v podporo priprtim aktivistom Greenpeacea

Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace Foto: Saša Despot Greenpeace
Aktivisti slovenskega Greenpeacea so v središču Ljubljane pripravili simbolično manifestacijo zaradi pridržanja pripadnikov organizacije na ruski ploščadi pred enim mesecem.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, so ruske varnostne sile pred 30 dnevi aretirale 27 članov Greenpeacea in dva novinarja na ladji Arctic Sunrise med protestom proti črpanju nafte na Gazpromovi ploščadi v arktičnem območju. 

Aktiviste so obtožili piratstva, za kar jih lahko v Rusiji obsodijo na 15-letno zaporno kazen. Aktivisti so prihajali iz 18 držav, ladjo pa so Rusi zasedli in jo odvlekli v Murmansk.

Greenpeaceovi podporniki so sicer na začetku meseca prekinili nogometno tekmo v Baslu med domačim klubom in Schalkejem, potem ko so na stadionu razobesili velik transparent. Tudi na spletu poteka prodorna kampanja za izpustitev priprtih, a Rusi ne kažejo pripravljenosti na popuščanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.