Slovenija
22 ogledov

Ljubljana v podporo priprtim aktivistom Greenpeacea

Greenpeace
1/14
Saša Despot
Aktivisti slovenskega Greenpeacea so v središču Ljubljane pripravili simbolično manifestacijo zaradi pridržanja pripadnikov organizacije na ruski ploščadi pred enim mesecem.

Kot je znano, so ruske varnostne sile pred 30 dnevi aretirale 27 članov Greenpeacea in dva novinarja na ladji Arctic Sunrise med protestom proti črpanju nafte na Gazpromovi ploščadi v arktičnem območju. 

Aktiviste so obtožili piratstva, za kar jih lahko v Rusiji obsodijo na 15-letno zaporno kazen. Aktivisti so prihajali iz 18 držav, ladjo pa so Rusi zasedli in jo odvlekli v Murmansk.

Greenpeaceovi podporniki so sicer na začetku meseca prekinili nogometno tekmo v Baslu med domačim klubom in Schalkejem, potem ko so na stadionu razobesili velik transparent. Tudi na spletu poteka prodorna kampanja za izpustitev priprtih, a Rusi ne kažejo pripravljenosti na popuščanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.