Ljubljančani najbolj oglobljeni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Redarji. V proračun, kot pravi župan, najvarnejšega mesta od glob več kot štiri milijone.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Mestni redarji so lani v prestolnici ugotovili skupno 36.556 kršitev. „Po trenutnih podatkih se je na proračunski postavki "globe za prekrške“ lani nateklo štiri milijone in 75 tisoč evrov,“ so razkrili na ljubljanski mestni občini.

Štirikrat več kot mariborska

Ta številka pomeni, da so glede na število prebivalcev Ljubljančani najbolj oglobljeni v državi. Ljubljana ima denimo dvakrat več prebivalcev kot Maribor, a je znesek glob, izterjanih v prestolnici več kot štirikrat višji kot v Mariboru. Čeprav je ljubljanska občina po številu prebivalcev le petkrat večja od koprske, pobere z globami kar 17-krat več kot koprski redarji.

Proti oboroževanju

Ljubljana, ki je po izjavi ljubljanskega župana Zorana Jankovića najlepše mesto na svetu, ni zaznala potrebe po tem, da bi redarji nosili orožje. Iz županovega kabineta so nam sporočili: "Oboroževanja ne podpiramo. Ljubljana velja za najvarnejše mesto v tem delu Evrope.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 23:09 10. Februar 2013.

    svaka cast...

  • 23:08 10. Februar 2013.

    umeri se kreten

  • 23:07 10. Februar 2013.

    jebo jest teb m...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.