Ljubljanski veterinarji vas bodo odrli

Foto: Žurnal24
Veterinarji. Preventivni pregled psičke stane v Ljubljani skoraj štirikrat več kot v Murski Soboti. Nadzor. Veterinarska zbornica nima pristojnosti za nadzor nad cenami.
Oglej si celoten članek

 

Foto: Žurnal24

Cene veterinarskih storitev se med slovenskimi kraji močno razlikujejo, najdražja je prestolnica. Opazno cenejši so veterinarji v njeni okolici, najcenejše pa so storitve v Prekmurju.

 

Tako je pokazala naša telefonska anketa med naključno izbranimi slovenskimi veterinarji, ki smo se jim predstavili kot lastniki živali. V posameznem kraju smo za približno ceno poklicali več veterinarjev.

Ponekod sto evrov razlike
Cene smo primerjali tudi v prestolnici, kjer so zelo podobne. Če bi Ljubljančani želeli prihraniti kakšen evro, bi se morali odpeljati v okolico prestolnice.

Foto: Žurnal24

 

Seštevek vseh obravnavanih storitev bi v Ljubljani znašal 567 evrov, v njeni okolici pa več kot 150 evrov manj. Ponekod je sicer ob sterilizaciji ali cepljenju pregled že vštet v ceno. Drugod pa se cene zaradi dodatnih stroškov, kot so na primer gaze ali ovratniki, še povišajo.

Foto: Žurnal24

Pri sterilizaciji psičke so zelo opazne razlike v cenah med kraji. V Ljubljani bi za ta poseg plačali okoli 265 evrov, v njeni okolici pa 84 evrov manj. Najcenejša je sterilizacija v Murski Soboti, kjer je cena za več kot sto evrov nižja od ljubljanske. Samo za osnovni pregled psičke, kamor niso všteti nobeni dodatni testi, bi v Postojni odšteli okoli 37 evrov, v prestolnici pa evro manj. Najcenejši pregled je v Murski Soboti, in sicer deset evrov.

Nadzira tržni inšpektorat
“Zbornica po zakonu o veterinarstvu nima nobenih pristojnosti pri določanju ali nadzoru nad cenami,” pravi izvršni direktor Veterinarske zbornice (VZB) Jernej Lenič. Nadzor lahko po njegovih besedah izvaja le tržni inšpektorat.

Podatka o cenah veterinarskih storitev in njihovem spreminjanju na zbornici nimajo, so pa ambulantam svetovali, naj vsako leto ceno dvignejo za stopnjo inflacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.