Ljudje, a je res treba?

Foto: Profimedia
Kljub številnim opozorilom nekateri po svoje ...
Oglej si celoten članek

Gasilci so imeli od včeraj popoldne do danes kljub opozorilom o nevarnost požarov v naravi veliko dela zaradi tistih, ki ne upoštevajo teh opozoril. Tako so morali denimo danes v zgodnjih jutranjih urah gasiti na Vovkah pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer je gorelo na nepogašenem kurišču v naravnemu okolju.

Zaradi suše je predvsem na Primorskem velika požarna ogroženost naravnega okolja, opozarja Agencija RS za okolje.

Na Rakeku v bližini Cerknice je v petek zvečer gorela trava in kup vejevja, medtem ko je v Cerknici zagorel kup zelenega odreza in nekaj travnate površine, so sporočili iz centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu so že v petek popoldne gasili odpadno vejevje, v Veliki Polani na območju Murske Sobote pa danes nekaj po polnoči suho travo, naloženo na štiri kupe.

Vreme Spet opozorilo Arsa

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:04 19. April 2020.

    folk se mora nekam dat, seveda, da ni prav , da so neodgovorni, ampak živci so pa le živci in …

  • 15:30 18. April 2020.

    vlada,ko boste ze enkrat zaceli dajat take velike kazni ,da boli glava ne bodo upali doma niti plina prizgat za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.