Slovenija
10220 ogledov

Ljudje, a je res treba?

vročina temperatura sonce pripeka
Kljub številnim opozorilom nekateri po svoje ...

Gasilci so imeli od včeraj popoldne do danes kljub opozorilom o nevarnost požarov v naravi veliko dela zaradi tistih, ki ne upoštevajo teh opozoril. Tako so morali denimo danes v zgodnjih jutranjih urah gasiti na Vovkah pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer je gorelo na nepogašenem kurišču v naravnemu okolju.

Zaradi suše je predvsem na Primorskem velika požarna ogroženost naravnega okolja, opozarja Agencija RS za okolje.

Na Rakeku v bližini Cerknice je v petek zvečer gorela trava in kup vejevja, medtem ko je v Cerknici zagorel kup zelenega odreza in nekaj travnate površine, so sporočili iz centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu so že v petek popoldne gasili odpadno vejevje, v Veliki Polani na območju Murske Sobote pa danes nekaj po polnoči suho travo, naloženo na štiri kupe.

Sonce Vreme Slovenija Spet opozorilo Arsa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 18:04 19.april 2020.

    folk se mora nekam dat, seveda, da ni prav , da so neodgovorni, ampak živci so pa le živci in noter bit cel dan, pa še z majhnimi mulci, da ne omenjam še cucke ... sam sicer nimam teh teža, ...prikaži več pa gre na zrak vsak dan

  • Avatar jate
    jate 15:30 18.april 2020.

    vlada,ko boste ze enkrat zaceli dajat take velike kazni ,da boli glava ne bodo upali doma niti plina prizgat za kuhanje ,kaj sele v naravi...aja vlada se bliza 1.maj.....uuu bo pestro,,,upam da bo tako ulival dez saj je zemlja suha in zejna.