"Ljudje so navajeni nemirov"

Foto: Žurnal24 Akropola, Atene, Grčija
Glede na proteste v večjih grških mestih, ki so včeraj terjali tri življenja, smo slovenski potovalni agenciji povprašali po morebitnem upadanju povpraševanja po aranžmajih.
Oglej si celoten članek

"Dogajanje v Grčiji budno spremljamo. Ves čas smo tudi na zvezi s slovenskim zunanjim ministrstvom. Ljudje so že navajeni nemirov, požarov … tako da ne reagirajo več na prvo žogo. Pri nas ni trenutno še nobenih odpovedi, saj ljudje čakajo na razvoj dogodkov," je zatrdila Irena Soban, tiskovna predstavnica potovalne agencije Kompas.

Sobanova nadaljuje, da povpraševanje po potovanjih ni izrazito elastično. "Drugače bi bilo, če bi bili 15. junija, ko bi bilo klicev in vprašanj bistveno več." Večina njihove  ponudbe v Grčiji je sicer nekaj sto kilometrov oddaljena od krajev, kjer potekajo protesti, tako da odzivov njihovih strank še ni.

Povpraševanje po Grčiji raste
"Letos smo v Sredozemlju odprli 17 destinacij, kar je največ do zdaj. Grčija ostaja in je zagotovo glavna turistična destinacija za počitnice poleg Hrvaške, ki je v slovenskem prostoru še vedno suvereno na prvem mestu," nadaljuje Sobanova in doda, da se ljudje v največji meri odločajo za letovanja na Santoriniju, Kreti, Rodosu, Iosu in Krfu.

Grki zaradi zadnjih dogodkov nikakor ne bodo višali cen. Po vsej verjetnosti se bodo za vsakega gosta še bolj potrudili.
Neja Petek

"Skupin iz Slovenije tam ni bilo"
"Nasilje je omejeno na nekaj deset ljudi, ki so v Atenah tradicionalno prisotni. Demonstracije, katerih se je udeležilo 99 odstotkov ljudi, so bile sicer povsem miroljubne," je zatrdila Neja Petek, tiskovna predstavnica potovalne agencija Palma, ki se je ravnokar vrnila iz Grčije.

V navezi smo z našimi grškimi partnerji. Skupin iz Slovenije ni bilo v bližini večjih mest. Center v Atenah so v času izbruha nasilja zaprli, v popoldanskih urah so ga že odprli in življenje je teklo normalno naprej, dodaja Petkova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.