Slovenija
13 ogledov

"Ljudje so navajeni nemirov"

Akropola, Atene, Grčija Žurnal24 main
Glede na proteste v večjih grških mestih, ki so včeraj terjali tri življenja, smo slovenski potovalni agenciji povprašali po morebitnem upadanju povpraševanja po aranžmajih.

"Dogajanje v Grčiji budno spremljamo. Ves čas smo tudi na zvezi s slovenskim zunanjim ministrstvom. Ljudje so že navajeni nemirov, požarov … tako da ne reagirajo več na prvo žogo. Pri nas ni trenutno še nobenih odpovedi, saj ljudje čakajo na razvoj dogodkov," je zatrdila Irena Soban, tiskovna predstavnica potovalne agencije Kompas.

Sobanova nadaljuje, da povpraševanje po potovanjih ni izrazito elastično. "Drugače bi bilo, če bi bili 15. junija, ko bi bilo klicev in vprašanj bistveno več." Večina njihove  ponudbe v Grčiji je sicer nekaj sto kilometrov oddaljena od krajev, kjer potekajo protesti, tako da odzivov njihovih strank še ni.

Povpraševanje po Grčiji raste
"Letos smo v Sredozemlju odprli 17 destinacij, kar je največ do zdaj. Grčija ostaja in je zagotovo glavna turistična destinacija za počitnice poleg Hrvaške, ki je v slovenskem prostoru še vedno suvereno na prvem mestu," nadaljuje Sobanova in doda, da se ljudje v največji meri odločajo za letovanja na Santoriniju, Kreti, Rodosu, Iosu in Krfu.

Grki zaradi zadnjih dogodkov nikakor ne bodo višali cen. Po vsej verjetnosti se bodo za vsakega gosta še bolj potrudili.
Neja Petek

"Skupin iz Slovenije tam ni bilo"
"Nasilje je omejeno na nekaj deset ljudi, ki so v Atenah tradicionalno prisotni. Demonstracije, katerih se je udeležilo 99 odstotkov ljudi, so bile sicer povsem miroljubne," je zatrdila Neja Petek, tiskovna predstavnica potovalne agencija Palma, ki se je ravnokar vrnila iz Grčije.

V navezi smo z našimi grškimi partnerji. Skupin iz Slovenije ni bilo v bližini večjih mest. Center v Atenah so v času izbruha nasilja zaprli, v popoldanskih urah so ga že odprli in življenje je teklo normalno naprej, dodaja Petkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.