Ločevanje jim ni tuje

Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija Foto: Žurnal24 "Mogoče imate občutek, da je v tej državi pod vašim vodstvom vse v najlepšem red Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija Foto: Žurnal24 Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija
Teden dni pred vseslovensko čistilno akcijo so rokave zavihali že vojaki Slovenske vojske. Samo danes so na treh lokacijah zbrali skupaj 70 kubičnih metrov odpadkov.
Oglej si celoten članek

˝Današnja skupna akcija je pokazala, da lahko pripadniki Slovenske vojske skupaj s civilnimi ekološko ozaveščenimi organizacijami pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju, ta pa je visoka ozaveščenost za ohranitev narave tudi za prihodnje generacije,˝ je po čistilni akciji povedala obrambna ministrica Ljubica Jelušič.

Foto: Žurnal24

Vodja projekta vseslovenske čistilne akcije, ki bo sicer potekala prihodnjo soboto, Petra Matos pa je ob tem dejala, da vojaki poznajo pravila ločevanja odpadkov. ˝Ločeno smo zbrali skoraj 60 odstotkov zbranih odpadkov,˝ je dejala Matosova.

Njen kolega Aleš Pevc pa je vse prostovoljce pozval, da naj si pred sobotno akcijo preberejo navodila i naj jih prinesejo s sabo na čiščenje.

˝Hkrati jim svetujem, da s seboj prinesejo dodatne vreče, ker je odpadkov resnično ogromno in v več slojih. Tudi grablje in rovnice pri čiščenju ne bodo odveč,˝ je opozoril Pevc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.