Slovenija
17 ogledov

Ločevanje jim ni tuje

Slovenska vojska, čiščenje, čistilna akcija
1/8
Žurnal24 main
Teden dni pred vseslovensko čistilno akcijo so rokave zavihali že vojaki Slovenske vojske. Samo danes so na treh lokacijah zbrali skupaj 70 kubičnih metrov odpadkov.

˝Današnja skupna akcija je pokazala, da lahko pripadniki Slovenske vojske skupaj s civilnimi ekološko ozaveščenimi organizacijami pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju, ta pa je visoka ozaveščenost za ohranitev narave tudi za prihodnje generacije,˝ je po čistilni akciji povedala obrambna ministrica Ljubica Jelušič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vodja projekta vseslovenske čistilne akcije, ki bo sicer potekala prihodnjo soboto, Petra Matos pa je ob tem dejala, da vojaki poznajo pravila ločevanja odpadkov. ˝Ločeno smo zbrali skoraj 60 odstotkov zbranih odpadkov,˝ je dejala Matosova.

Njen kolega Aleš Pevc pa je vse prostovoljce pozval, da naj si pred sobotno akcijo preberejo navodila i naj jih prinesejo s sabo na čiščenje.

˝Hkrati jim svetujem, da s seboj prinesejo dodatne vreče, ker je odpadkov resnično ogromno in v več slojih. Tudi grablje in rovnice pri čiščenju ne bodo odveč,˝ je opozoril Pevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.