Lokomotiva jih bo stala pol milijona

Foto: Žurnal24 Pri dvigu vagona in lokomotive so si v SŽ pomagali s tirnim dvigalom, ki se je v Foto: Žurnal24 lokomotiva vlak nesreča zalog Foto: Žurnal24 lokomotiva vlak nesreča zalog Foto: Žurnal24 lokomotiva vlak nesreča zalog Foto: Žurnal24 Lokomotivo so odstranili štiri dni po nesreči. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 vlak iztirjenje Foto: Žurnal24 vlak iztirjenje
Slovenske železnice bodo imele okoli pol milijona evrov škode zaradi nedeljskega iztirjenja lokomotive.
Oglej si celoten članek

Kot nam je povedal Igor Hribar s Slovenskih železnic (SŽ), je višina škode zaradi iztirjenja ocenjena na okoli pol milijona evrov, zajema pa poškodbe na vagonih, infrastrukturi, ekološko škodo in sanacijo le-te... "Ampak to je ocena čez palec," dodaja.

Vzrok nesreče še vedno ni znan. Več informacij glede tega naj bi imel naslednji teden. Sama preiskava bo trajala še kar nekaj časa.

Trenutno pa se na SŽ ubadajo z odstranjevanjem zadnjega vagona, ki so ga potegnili na brežino. Okoli 18. ure so ga še prestavljali. Odstranjevanja lokomotive se bodo lotili po umiku vseh vagonov. Fotografije odstranjevanja vagonov si lahko ogledate v galeriji.

V Ljubljanico naj bi steklo okoli tisoč litrov dizelskega goriva od skupno dva tisoč litrov. Po nekaterih informacijah naj bi steklo "le" 800 litrov, a številke se v zadnjih dneh neprestano spreminjajo. Če je res steklo 800 litrov, je nenavadna izjava gasilcev takoj po nesreči. Vodja intervencije nam je namreč dejal, da so bili ob njihovem prihodu na kraj nesreče tanki prazni. Na SŽ so zavarovani za primer ekološke nesreče, nam je v zvezi s tem povedal Hribar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.