Slovenija
34 ogledov

Lokomotiva jih bo stala pol milijona

Pri dvigu vagona in lokomotive so si v SŽ pomagali s tirnim dvigalom, ki se je v
1/24
Žurnal24 main
Slovenske železnice bodo imele okoli pol milijona evrov škode zaradi nedeljskega iztirjenja lokomotive.

Kot nam je povedal Igor Hribar s Slovenskih železnic (SŽ), je višina škode zaradi iztirjenja ocenjena na okoli pol milijona evrov, zajema pa poškodbe na vagonih, infrastrukturi, ekološko škodo in sanacijo le-te... "Ampak to je ocena čez palec," dodaja.

Vzrok nesreče še vedno ni znan. Več informacij glede tega naj bi imel naslednji teden. Sama preiskava bo trajala še kar nekaj časa.

Trenutno pa se na SŽ ubadajo z odstranjevanjem zadnjega vagona, ki so ga potegnili na brežino. Okoli 18. ure so ga še prestavljali. Odstranjevanja lokomotive se bodo lotili po umiku vseh vagonov. Fotografije odstranjevanja vagonov si lahko ogledate v galeriji.

V Ljubljanico naj bi steklo okoli tisoč litrov dizelskega goriva od skupno dva tisoč litrov. Po nekaterih informacijah naj bi steklo "le" 800 litrov, a številke se v zadnjih dneh neprestano spreminjajo. Če je res steklo 800 litrov, je nenavadna izjava gasilcev takoj po nesreči. Vodja intervencije nam je namreč dejal, da so bili ob njihovem prihodu na kraj nesreče tanki prazni. Na SŽ so zavarovani za primer ekološke nesreče, nam je v zvezi s tem povedal Hribar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.