Londonski klub večji od Slovenije

Rusi so v nogometni klub Chelsea zmetali več denarja kot v slovenski del Južnega toka.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Razvpiti ruski bogataš Roman Abramovič je v londonski nogometni klub Chelsea zmetal približno milijardo evrov. Skoraj natanko toliko bo po dozdajšnjih načrtih stala gradnja slovenskega dela ruskega plinovoda Južni tok. Včasih smo govorili, da nas je Slovencev za eno münchensko predmestje, danes lahko rečemo, da nas je za en londonski nogometni klub.

Južni tok bo nemara največja naložba v Sloveniji v prihodnjih nekaj letih. Naložba, ki bo pomembno pomagala k zagonu našega gospodarstva. Če je ne bomo zamočili, podobno kot smo pred leti ameriško naložbo v novogoriški igralniški turizem. Pri Južnem toku ga najlažje polomimo pri pripravi prostorskih aktov, umeščanju projektov v prostor in podobnem. Če bo plinovod končan leta 2015, bo pomembno prispeval k preobrazbi Slovenije, zlasti k odpravljanju razvpitih birokratskih ovir.

Kitajska kapelica. Dobri odnosi z ruskimi investitorji niso naključni. Skupina poslovnežev jih je gradila vrsto let. Recimo na vsakoletnih srečanjih pri vršiški Ruski kapelici. To je zelo okej. Manj dobro pa je, da nimamo podobnih stikov tudi z drugimi narodi. Denimo z Avstralci, kamor se zadnje mesece odseljujejo dolge vrste mladih in uspešnih Slovencev, Avstralija pa postaja ena od gospodarsko najživahnejših razvitih držav. Podobno je z Brazilijo, Kitajsko ...

Slovenija potrebuje tudi svojo avstralsko, kitajsko in še kakšno kapelico.

Komentar se nanaša na članek: Rusi dokončno pri nas

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.