Lonely Planet: Bohinj družini prijazna destinacija

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Priznani turistični vodnik Lonley Planet je Bohinj uvrstil med družinam najbolj prijazne turistične destinacije v Evropi.
Oglej si celoten članek

Foto: Pac sport Adrenalinski park Bohinj

Družine, ki se napotijo do Bohinja, so bogato nagrajene, so zapisali avtorji priznanega turističnega vodnika Lonley Planet in dodali, da Bohinjsko jezero, obdano z Julijskimi Alpami in Triglavom, najvišjim vrhom Slovenije, ponuja sanjske razglede in veliko možnosti za aktivno počitnikovanje.

"V Bohinju družine najdejo popoln kraj za aktivne počitnice," poudarjajo avtorji. Živahni mladi popotniki imajo možnost veslanja v kajakih, gorskega kolesarjenja, pohodov do slapov, vožnje z žičnico in plavanja.

Otroci in mladi bodo ob tem uživali ob pici in sladoledu, medtem ko si bodo odrasli lahko privoščili lokalne specialitete. Vse našteto je ob tem dostopno ceneje kot v primerljivih destinacijah v drugih alpskih državah.

Zaradi gorskega okolja lahko obiskovalci pričakujejo nižje temperature kot na obali, občasno pa tudi dež. A deževen dan ni težava - Lonely Planet izpostavlja možnost koriščenja pokritega vodnega parka ali skoka na izlet v prestolnico.

 

Bohinj med najbolj magičnimi kraji

Pri Lonely Planetu so pri iskanju najprimernejših lokacij za družinski turizem v Evropi našli veliko magičnih krajev: take s slovitimi gradovi, čudovito naravo, možnostjo doživetij za vso družino ali dejavnosti, ki bodo pritegnile najmlajše. In med njimi je letos tudi naš Bohinj.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • parkirnine so res nenormalno velike...očitno se cilja na to da tistih enkrat k turisti pridejo da se jih obere kokr …

  • 12:35 24. Junij 2015.

    To je satira, ne? Lansko leto sem šel za par dni v apartma za katerega sem potem izvedel da je …

  • 12:05 24. Junij 2015.

    ............ in s kampom Zlatorog, ki je prava socialistična zapuščine & lokalna sramota za slovenski turizem? Sem mislil, da gre …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.