Slovenija
46 ogledov

Lonely Planet: Bohinj družini prijazna destinacija

slovenija 04.07.13, Bohinj, bohinjsko jezero, jezero, Cerkev, Obcina Bohinj, fot Anže Petkovšek
Priznani turistični vodnik Lonley Planet je Bohinj uvrstil med družinam najbolj prijazne turistične destinacije v Evropi.

Adrenalinski park Bohinj | Avtor: Pac sport Pac sport

Družine, ki se napotijo do Bohinja, so bogato nagrajene, so zapisali avtorji priznanega turističnega vodnika Lonley Planet in dodali, da Bohinjsko jezero, obdano z Julijskimi Alpami in Triglavom, najvišjim vrhom Slovenije, ponuja sanjske razglede in veliko možnosti za aktivno počitnikovanje.

"V Bohinju družine najdejo popoln kraj za aktivne počitnice," poudarjajo avtorji. Živahni mladi popotniki imajo možnost veslanja v kajakih, gorskega kolesarjenja, pohodov do slapov, vožnje z žičnico in plavanja.

Otroci in mladi bodo ob tem uživali ob pici in sladoledu, medtem ko si bodo odrasli lahko privoščili lokalne specialitete. Vse našteto je ob tem dostopno ceneje kot v primerljivih destinacijah v drugih alpskih državah.

Zaradi gorskega okolja lahko obiskovalci pričakujejo nižje temperature kot na obali, občasno pa tudi dež. A deževen dan ni težava - Lonely Planet izpostavlja možnost koriščenja pokritega vodnega parka ali skoka na izlet v prestolnico.

 

Bohinj med najbolj magičnimi kraji

Pri Lonely Planetu so pri iskanju najprimernejših lokacij za družinski turizem v Evropi našli veliko magičnih krajev: take s slovitimi gradovi, čudovito naravo, možnostjo doživetij za vso družino ali dejavnosti, ki bodo pritegnile najmlajše. In med njimi je letos tudi naš Bohinj.

 

 

Komentarjev 5
 • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:58 24.junij 2015.

  parkirnine so res nenormalno velike...očitno se cilja na to da tistih enkrat k turisti pridejo da se jih obere kokr se da ker vrnil se tak večinoma ne bojo.

 • tecumseh_1975 12:35 24.junij 2015.

  To je satira, ne? Lansko leto sem šel za par dni v apartma za katerega sem potem izvedel da je v lasti samega bohinjskega župana.. katastrofa ..sam apartma je ena predelana luknja na podstrešju s pogledom na gnojno jamo pri ...prikaži več sosedu, scena pa tudi taka da sem čakal samo še na to da se od nekje pojavi lokalni debil z banđotom...

 • Avatar skeptik
  skeptik 12:05 24.junij 2015.

  ............ in s kampom Zlatorog, ki je prava socialistična zapuščine & lokalna sramota za slovenski turizem? Sem mislil, da gre za bolj verodostojno publikacijo, zdaj pa vidim, da ocenjujejo kraje, ki so jih videli samo na pocukranih razglednicah