Lovec oborožen do zob

Foto: PU Novo mesto Zaseženo orožje Foto: PU Novo mesto Zaseženo orožje Foto: PU Novo mesto Zaseženo orožje
Med zaseženim je večje število pušk, pištol, streliva, pa tudi pet kilogramov smodnika.
Oglej si celoten članek

Novomeški kriminalisti so skupaj s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Policijske uprave (PU) Novo mesto in Policijske postaje Grosuplje na podlagi odredbe novomeškega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 64-letnem moškem z območja Ivančne Gorice.

Zaloga orožja

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so zasegli večjo količino orožja in streliva, med drugim več pištol različnih kalibrov in znamk, avtomatsko pištolo Škorpijon, različne puške, avtomatsko puško M 70, večjo količino streliva različnih kalibrov, pet kilogramov smodnika, več delov za vojaško in lovsko orožje (nabojniki, kopita, prožilni mehanizmi, zaklepi, ohišja za pištole, cevi za puške, zaklepi za puške ...), tri orožne listine in dovoljenje za nabavo.

Do pet let zapora 

Zoper 64-letnika bodo po končani preiskavi napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksploziom. Kot so sporočili s PU Novo mesto, je za opisano kaznivo dejanje zagrožena zaporna kazen do pet let. Osumljeni je tudi član lovske družine, zato bodo zoper njega sprožili tudi upravne postopke za odvzem orožja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:40 28. Januar 2014.

    Kdaj bo policija tudi cigane in njihov arzenal orožja zaplenila in jih KONČNO jemala enakovredne ostalim državljanom??? Ne odobravam, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.