Slovenija > Črna kronika
410 ogledov

Lovec oborožen do zob

Zaseženo orožje
1/3
PU Novo mesto
Med zaseženim je večje število pušk, pištol, streliva, pa tudi pet kilogramov smodnika.

Novomeški kriminalisti so skupaj s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Policijske uprave (PU) Novo mesto in Policijske postaje Grosuplje na podlagi odredbe novomeškega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 64-letnem moškem z območja Ivančne Gorice.

Zaloga orožja

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so zasegli večjo količino orožja in streliva, med drugim več pištol različnih kalibrov in znamk, avtomatsko pištolo Škorpijon, različne puške, avtomatsko puško M 70, večjo količino streliva različnih kalibrov, pet kilogramov smodnika, več delov za vojaško in lovsko orožje (nabojniki, kopita, prožilni mehanizmi, zaklepi, ohišja za pištole, cevi za puške, zaklepi za puške ...), tri orožne listine in dovoljenje za nabavo.

Do pet let zapora 

Zoper 64-letnika bodo po končani preiskavi napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksploziom. Kot so sporočili s PU Novo mesto, je za opisano kaznivo dejanje zagrožena zaporna kazen do pet let. Osumljeni je tudi član lovske družine, zato bodo zoper njega sprožili tudi upravne postopke za odvzem orožja.

Komentarjev 1
  • Trovlak 18:40 28.januar 2014.

    Kdaj bo policija tudi cigane in njihov arzenal orožja zaplenila in jih KONČNO jemala enakovredne ostalim državljanom??? Ne odobravam, da je gospod vse to imel, čeprav sem že videl mnoge članke s strani policije, kjer je pisalo, da so zasegli ...prikaži več orožje, šlo je pa za nič vredne muzejske primerke, ki niso bili uradno popisani in uničeni. Tako, da ne verjamem vsemu kar preberem. Ampak kljub temu, če je nek zakon in red, naj bo za vse enak. Ne pa, da policaji točno vedo kdo v ciganskem naselju ima orožje (no, kdo ga tam sploh nima, je boljše vprašanje), pa ne ukrepajo prav nič. Tudi jelinčič ima med zbirateljskimi kosi zagotovo kaj eksotičnega neprijavljenega, pa kdo bo sploh njega povohal, ko si noben ne upa in je praktično nedotakljiv.