Lovili brez dovolilnice, sledi kazen

Foto: PP Grosuplje
Foto: PP Grosuplje
Grosupeljski policisti so včeraj obravnavali štiri ribiče, ki so se v lov podali brez ustrezne dovolilnice.
Oglej si celoten članek

Štirje ribiči so včeraj lovili ribe v potoku Grosupljščica; nekaj rib so ujeli, vendar na koncu so bili ulovljeni tudi sami. Grosupeljski policisti so ugotovili, da so lovili brez ustrezne dovolilnice.

Sama policija pri krivolovu nima pristojnosti kaznovanja, če zaznajo krivolov, ga naznanijo pristojnemu inšpektoratu, ta pa potem izreče kazen, ki se giblje od 250 do 417 evrov.

Dva od četverice ribičev bosta tako dobila kazen, pa še nalovljeni izplen so jim pobrali; na mestu je bil namreč tudi ribiški čuvaj, ki je prevzel 29 ulovljenih rib. 

"Mi jih mečemo noter, da bi še jih kaj plavalo po teh potokih, oni pa jih vlečejo ven, še majhne.To je velik problem in čez poletje bo še slabše," je za Žurnal24 povedal predsednik Ribiške družine Grosuplje, Vinko Čož in dodal, da gre v glavnem za tamkajšnje Rome, ki jih tudi visoke kazne ne ustavijo.

Kar se kazni za krivolov rib tiče, te zavisijo od velikosti ribe: "Manjša je riba, višja je kazen. Pravi ribič postrv, ki ima manj kot dvajset centimetrov, vrže nazaj v potok. Kazni so vzgojne in tako je prav." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.