Slovenija > Črna kronika
513 ogledov

Lovili brez dovolilnice, sledi kazen

ribe, brez dovolilnice PP Grosuplje
Grosupeljski policisti so včeraj obravnavali štiri ribiče, ki so se v lov podali brez ustrezne dovolilnice.

Štirje ribiči so včeraj lovili ribe v potoku Grosupljščica; nekaj rib so ujeli, vendar na koncu so bili ulovljeni tudi sami. Grosupeljski policisti so ugotovili, da so lovili brez ustrezne dovolilnice.

Sama policija pri krivolovu nima pristojnosti kaznovanja, če zaznajo krivolov, ga naznanijo pristojnemu inšpektoratu, ta pa potem izreče kazen, ki se giblje od 250 do 417 evrov.

Dva od četverice ribičev bosta tako dobila kazen, pa še nalovljeni izplen so jim pobrali; na mestu je bil namreč tudi ribiški čuvaj, ki je prevzel 29 ulovljenih rib. 

"Mi jih mečemo noter, da bi še jih kaj plavalo po teh potokih, oni pa jih vlečejo ven, še majhne.To je velik problem in čez poletje bo še slabše," je za Žurnal24 povedal predsednik Ribiške družine Grosuplje, Vinko Čož in dodal, da gre v glavnem za tamkajšnje Rome, ki jih tudi visoke kazne ne ustavijo.

Kar se kazni za krivolov rib tiče, te zavisijo od velikosti ribe: "Manjša je riba, višja je kazen. Pravi ribič postrv, ki ima manj kot dvajset centimetrov, vrže nazaj v potok. Kazni so vzgojne in tako je prav." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.