Lovšetovega denarja nočejo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Neuradno je sodišče zavrnilo Lovšetov predlog, po katerem naj bi ga izpustili na prostost proti varščini v višini milijon evrov.
Oglej si celoten članek

Tomaž Lovše, ki mu je v začetku meseca vrhovno sodišče za dva meseca podaljšalo pripor zaradi begosumnosti, je ljubljanskemu sodišču predlagal, da bi ga spustili na prostost proti varščini. Kot smo neuradno izvedeli, je ljubljansko sodišče njegov predlog zavrnilo.

Lovše je v priporu od 9. avgusta letos. Tam se je znašel zaradi suma, da je oškodoval Diners v višini najmanj devet milijonov evrov. V začetku meseca so mu podaljšali pripor zaradi begosumnosti. Eden od razlogov, ki naj bi podpiral ta sum, je, da je Lovše vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini.

Lovše je preko svojih odvetnikov Stojana Zdolška in Anke Kozamernik vložil ustavno pritožbo na ustavno sodišče, saj sta Zdolšek in Kozamernikov prepričana, da ni izpolnjen pogoj za odreditev in podaljšanje pripora, to je obstoj utemeljenega suma napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:39 21. November 2013.

    sedi, 1!<br /><br />Prase pokvarjeno.

  • 21:25 20. November 2013.

    @moder<br />Postavi se v njegovo kožo!<br />Imaš naropane MIO € na računih... in sediš zaprt na Povšetovi... če je pizza …

  • 19:21 20. November 2013.

    Neumno in razsipno sodišče. Vzeli bi mio €, vrnili identifikacijske dokumente in prosili boga, da se ne javi na pozive.<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.