Slovenija
22 ogledov

Lovšetovega denarja nočejo

Tomaž Lovše je prepričan, da so pred Tino Maze najuspešnejša leta. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Neuradno je sodišče zavrnilo Lovšetov predlog, po katerem naj bi ga izpustili na prostost proti varščini v višini milijon evrov.

Tomaž Lovše, ki mu je v začetku meseca vrhovno sodišče za dva meseca podaljšalo pripor zaradi begosumnosti, je ljubljanskemu sodišču predlagal, da bi ga spustili na prostost proti varščini. Kot smo neuradno izvedeli, je ljubljansko sodišče njegov predlog zavrnilo.

Lovše je v priporu od 9. avgusta letos. Tam se je znašel zaradi suma, da je oškodoval Diners v višini najmanj devet milijonov evrov. V začetku meseca so mu podaljšali pripor zaradi begosumnosti. Eden od razlogov, ki naj bi podpiral ta sum, je, da je Lovše vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini.

Lovše je preko svojih odvetnikov Stojana Zdolška in Anke Kozamernik vložil ustavno pritožbo na ustavno sodišče, saj sta Zdolšek in Kozamernikov prepričana, da ni izpolnjen pogoj za odreditev in podaljšanje pripora, to je obstoj utemeljenega suma napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. 

Komentarjev 6
  • manch 00:39 21.november 2013.

    sedi, 1!Prase pokvarjeno.

  • Oxxo 21:25 20.november 2013.

    @moderPostavi se v njegovo kožo!Imaš naropane MIO € na računih... in sediš zaprt na Povšetovi... če je pizza in 100 x na dan dostop do interneta zate tolažba... OK - ampak verjamem da ga zelo boli... zeloooo... <br ...prikaži večr />Takemu je 1000 x težje prenašati tako zadevo, kot vsakemu narkomanu, ki sedi tam.

  • Pepe007 19:21 20.november 2013.

    Neumno in razsipno sodišče. Vzeli bi mio €, vrnili identifikacijske dokumente in prosili boga, da se ne javi na pozive.Tako ali tako bo kvečjemu (malo verjetno da sploh kaj, ker bo gotovo kaka procesna napaka) dobil kako leto zapora, ...prikaži več pol kazni bo odslužil v priporu in vrnitev nekaj 10.000€ sodnih stroškov.