Madžar brez derez in cepina v smrt

Foto: Žurnal24 V zimskih razmerah v gore ne hodite brez vse nujno potrebne opreme. (Foto: Istoc
Za Madžara, ki je včeraj umrl v krnskem visokogorju, je bila usodna ledena skala. Kljub zimskim razmeram, ki vladajo v gorah, ni uporabljal niti derez, še manj cepina.
Oglej si celoten članek

Osem Madžarov se je v soboto iz Lepene odpravilo do koče pri Krnskih jezerih. Potem ko so prenočili v zimski sobi, so se naslednje jutro odpravili proti vrhu Krna. Po uri hoje so se zaradi zmrznjenega snega in strme poti preusmerili na Krnsko škrbino in okoli 10.25 osvojili vrh Batognice.

Batognica je 2.164 metrov visoki "sosed" Krna. Gora je znana kot kraj silovitih bitk med prvo svetovno vojno in nečloveškega trpljenja vojakov v dveh letih in pol bojev. Še danes na to spominjajo številne ostaline vojne.

Ker je bil sneg na več mestih spihan do skal, so se odločili, da sezujejo krplje in se kljub temu, da s seboj niso imeli derez in cepina, pričnejo spuščati proti Krnski škrbini. Pri tem so si pomagali zgolj s pohodnimi palicami, so ugotovili policisti.

 

Že po 50 metrih je enemu izmed njih, ki bi prihodnji četrtek praznoval 50 let, na ledeni skali spodrsnilo in je padel po strmem in prepadnem pobočju. Obležal je 200 metrov globoko na snežišču pod Krnsko škrbino, poškodbe pa so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.

 

Nesrečnika so v dolino s pomočjo helikopterja SV prepeljali pripadniki GRS Tolmin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.