Madžarska nam je posodila cepivo, ki je tik pred potekom

Bomo cepivo vrgli v smeti?
Oglej si celoten članek

Slovenija si je v začetku junija od Madžarske izposodila tristo tisoč odmerkov cepiva proti covid-19 proizvajalca AstraZeneca. 

Covid-19 Madžari so pripeljali 300 tisoč doz cepiva: "Bruselj je dobavo cepiv pokvaril"

Spletni portal Necenzurirano.si zdaj piše, da je Slovenija od Madžarske dobila cepivo tik pred iztekom šestmesečnega roka uporabe, kar je razvidno iz pogodbe med Madžarsko in Slovenijo o izposoji cepiv, ki so jo po zakonu o dostopu do informacij javneza značaja pridobili od ministrstva za zdravje. 

Dokument po navedbah Necenzurirano.si razkriva, da se 137.200 odmerkom cepiva rok uporabe izteče 31. julija, torej čez mesec dni. Pri preostalih 162.800 odmerkih pa se bo to zgodilo 31. avgusta. 

Minister za zdravje Janez Poklukar je za Necenzurirano.si pojasnil, da cepivo z Madžarske pripada štirim različnim serijam, v cepilne centre pa prednostno pošiljajo tiste serije, ki bi jim rok lahko potekel. 

AstraZeneca nam ostaja že brez madžarskega cepiva

Portal še navaja, da smo v preteklem tednu in tednu pred tem skupaj porabili manj kot 22.000 odmerkov AstraZenece, pri čemer ima Slovenija že brez upoštevanja cepiva Madžarske na zalogi več kot 78.000 odmerkov tega cepiva.

Po podatkih Sledilnika imamo v Sloveniji trenutno 737.202 neporabljenih odmerkov cepiva. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 15:04 30. Junij 2021.

    a je bili že crknu, ker je bil cepljen z mađarskim cepivom - rdeć, smrdljiv goljuf ? !

  • 12:40 30. Junij 2021.

    Naši so se izposojali, pozor od Madžarom, da so humanitarno donirali v BIH, Češko...Kar pa bo ostalo, morda celo propade. …

  • 10:17 30. Junij 2021.

    Ja, in? Kdo naj bi pred tem vedel, da v imamo v slovenski sodobni družbi toliko toliko zabitega anticepilnega folka? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.