Magistrski študij na 11 programih negotov

Foto: Žurnal24 Na primorski univerzi na akreditacijo in vpis v razvid visokošolskih zavodov čak
Univerze. Pogojni razpis bolonjskih magisterijev. Če do začetka prijavnega postopka ne bodo akreditirani, vpisov ne bo.
Oglej si celoten članek

Vlada je dala soglasje za pogojni razpis magistrskih študijskih programov, ki so še v postopku akreditacije.

Lani 20 tisoč diplom
Dve tretjini žensk
. Lani je na višjih strokovnih in visokošolskih zavodih diplomiralo 19.694 študentov, od tega dve tretjini žensk. Diplomantov prve stopnje je bilo za 15 odstotkov več kot predlani. Naravoslovci gor. Za 27 odstotkov se je povečalo število diplomantov naravoslovnih ved, družboslovcev pa je, kot predlani, 44 odstotkov.

Na ljubljanski univerzi je to program kvantitativne finance in aktuarstvo na ekonomski fakulteti, na Univerzi v Mariboru pa programa urgentna stanja v zdravstvu ter prevajanje in tolmačenje. Največ takih programov je na Univerzi na Primorskem, in sicer na fakulteti za humanistične študije: uprizoritvene študije in kreativno pisanje, dvopredmetni pedagoški študij geografije, pedagoški študij italijanistike, eno- in dvopredmetni pedagoški študij slovenistike ter dvopredmetni pedagoški študij zgodovine. Na fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije na akreditacijo čaka matematika s finančnim inženiringom, na visoki šoli za zdravstvo pa dietetika.

Vlada je včeraj dala tudi soglasje za razpis 3.017 mest za doktorski študij v študijskem letu 2011/12.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.