Slovenija
70 ogledov

Magistrski študij na 11 programih negotov

Na primorski univerzi na akreditacijo in vpis v razvid visokošolskih zavodov čak Žurnal24 main
Univerze. Pogojni razpis bolonjskih magisterijev. Če do začetka prijavnega postopka ne bodo akreditirani, vpisov ne bo.

Vlada je dala soglasje za pogojni razpis magistrskih študijskih programov, ki so še v postopku akreditacije.

Lani 20 tisoč diplom
Dve tretjini žensk
. Lani je na višjih strokovnih in visokošolskih zavodih diplomiralo 19.694 študentov, od tega dve tretjini žensk. Diplomantov prve stopnje je bilo za 15 odstotkov več kot predlani. Naravoslovci gor. Za 27 odstotkov se je povečalo število diplomantov naravoslovnih ved, družboslovcev pa je, kot predlani, 44 odstotkov.

Na ljubljanski univerzi je to program kvantitativne finance in aktuarstvo na ekonomski fakulteti, na Univerzi v Mariboru pa programa urgentna stanja v zdravstvu ter prevajanje in tolmačenje. Največ takih programov je na Univerzi na Primorskem, in sicer na fakulteti za humanistične študije: uprizoritvene študije in kreativno pisanje, dvopredmetni pedagoški študij geografije, pedagoški študij italijanistike, eno- in dvopredmetni pedagoški študij slovenistike ter dvopredmetni pedagoški študij zgodovine. Na fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije na akreditacijo čaka matematika s finančnim inženiringom, na visoki šoli za zdravstvo pa dietetika.

Vlada je včeraj dala tudi soglasje za razpis 3.017 mest za doktorski študij v študijskem letu 2011/12.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.