Magne Steyr dobila še gradbeno dovoljenje

Foto: ADRIAN BRADSHAW/EPA
Foto: ADRIAN BRADSHAW/EPA
Ministrstvo za okolje in prostor je po poročanju STA izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magne Steyr v občini Hoče-Slivnica.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za okolje in prostor je izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica in ga posredovalo družbi, so za STA potrdili na okoljskem ministrstvu. Pred začetkom gradbenih del na predvidenem mestu gradnje potekajo arheološke raziskave in priprava terena za električni priključek, za kar Magna že ima gradbeno dovoljenje.

Gradbena dela za prvo fazo bodo predvidoma končana do konca oktobra 2019, kot glavni izvajalec pa jih bo opravljal Pomgrad.

Hoče Magna še nima gradbenega dovoljenja, stroji pa že brnijo

Vlada je Magni Steyr sicer že marca sklenila dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude za investicijo v Hočah. Naložba v prvo fazo investicije, torej lakirnico, je sicer ocenjena na 146,4 milijona evrov in naj bi ustvarila nekaj več kot 400 delovnih mest.

Pogodba med vlado in Magno o finančni spodbudi države za investicijo v občini Hoče-Slivnica bo predvidoma podpisana 17. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.