Slovenija
223 ogledov

Magne Steyr dobila še gradbeno dovoljenje

Magna ADRIAN BRADSHAW/EPA
Ministrstvo za okolje in prostor je po poročanju STA izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magne Steyr v občini Hoče-Slivnica.

Ministrstvo za okolje in prostor je izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica in ga posredovalo družbi, so za STA potrdili na okoljskem ministrstvu. Pred začetkom gradbenih del na predvidenem mestu gradnje potekajo arheološke raziskave in priprava terena za električni priključek, za kar Magna že ima gradbeno dovoljenje.

Gradbena dela za prvo fazo bodo predvidoma končana do konca oktobra 2019, kot glavni izvajalec pa jih bo opravljal Pomgrad.

magna steyr Hoče Slovenija Magna še nima gradbenega dovoljenja, stroji pa že brnijo

Vlada je Magni Steyr sicer že marca sklenila dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude za investicijo v Hočah. Naložba v prvo fazo investicije, torej lakirnico, je sicer ocenjena na 146,4 milijona evrov in naj bi ustvarila nekaj več kot 400 delovnih mest.

Pogodba med vlado in Magno o finančni spodbudi države za investicijo v občini Hoče-Slivnica bo predvidoma podpisana 17. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice