Majska inflacija 0,8-odstotna

Foto: Žurnal24 Maja se je sadje najbolj podražilo. (Foto: Shutterstock)
Cene življenjskih potrebščin so se maja zvišale za 0,8 odstotka, so sporočili iz Statističnega urada RS (Surs). Najbolj so se podražile hrana, obleka in obutev.
Oglej si celoten članek

Pri hrani se je najbolj podražilo sadje, in sicer za kar 22 odstotkov. Podražila so se tudi kava, čaj in kakav, zelenjava ter sladkor. Zaradi končanih aprilskih popustov je bila dražja tudi obutev in obleka.

Maja pa je bilo zelo malo pocenitev. Statistiki tako negativne rasti niso zabeležili v nobeni skupini. "Vse majske pocenitve skupaj so znižale skupno rast cen za 0,1 odstotne točke," so zapisali na Sursu.

Maja so se tako cene življenjskih potrebščin v povprečju zvišale za 0,8 odstotka. Skupna rast cen v tem letu je bila 2,4-odstotna (v enakem obdobju lani 2,1-odstotna).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.