Malčki tudi v stari porodnišnici

Foto: Žurnal24 Delavci obnovo prostorov v stari porodnišnici končujejo te dni. (Foto: Veronika
Vrtec. Zaradi večjega vpisa trije dodatni oddelki v nekdanjem VDC. Otrok ne bo treba zavračati.
Oglej si celoten članek

Postojna. Stavba stare porodnišnice, iz katere se je po zamenjavi nepremičnin med občino in ministrstvom za delo lani v nove prostore preselil Varstveno-delovni center Postojna, ne bo v celoti prazna. Zaradi povečanega vpisa se je občina odločila v njej urediti tri dodatne oddelke vrtca. “Z novim šolskim letom bodo v vrtec znova sprejeti prav vsi otroci s stalnim bivališčem v občini,” so poudarili na občinski upravi, ki je morala za tri dodatne igralnice poskrbeti že lani.

Leta 2005 je vrtec obiskovalo 353 otrok v 20 oddelkih, letos pa je vpisanih 600 otrok, ki bodo razporejeni v 33 oddelkov.

Le začasna rešitev
Ravnatelj Peter Plevnik je zadovoljen, da jim ne bo treba zavračati otrok. “Prostori v stari porodnišnici so res lepo obnovljeni in urejeni v skladu z vsemi normativi, vsa oprema je nova, na vrtu pa je igrišče. Toda ta rešitev je začasna. Dolgoročno namerava občina stisko reševati s širitvijo vrtca v Gregorčičevem drevoredu. Investicija je predvidena v prihodnjem letu,” je dejal Plevnik. Čez počitnice je občina v Gregorčičevem drevoredu že obnovila streho in fasado ter vgradila tovorno dvigalo za kuhinjo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.