Slovenija
47 ogledov

Malčki tudi v stari porodnišnici

Delavci obnovo prostorov v stari porodnišnici končujejo te dni. (Foto: Veronika Žurnal24 main
Vrtec. Zaradi večjega vpisa trije dodatni oddelki v nekdanjem VDC. Otrok ne bo treba zavračati.

Postojna. Stavba stare porodnišnice, iz katere se je po zamenjavi nepremičnin med občino in ministrstvom za delo lani v nove prostore preselil Varstveno-delovni center Postojna, ne bo v celoti prazna. Zaradi povečanega vpisa se je občina odločila v njej urediti tri dodatne oddelke vrtca. “Z novim šolskim letom bodo v vrtec znova sprejeti prav vsi otroci s stalnim bivališčem v občini,” so poudarili na občinski upravi, ki je morala za tri dodatne igralnice poskrbeti že lani.

Leta 2005 je vrtec obiskovalo 353 otrok v 20 oddelkih, letos pa je vpisanih 600 otrok, ki bodo razporejeni v 33 oddelkov.

Le začasna rešitev
Ravnatelj Peter Plevnik je zadovoljen, da jim ne bo treba zavračati otrok. “Prostori v stari porodnišnici so res lepo obnovljeni in urejeni v skladu z vsemi normativi, vsa oprema je nova, na vrtu pa je igrišče. Toda ta rešitev je začasna. Dolgoročno namerava občina stisko reševati s širitvijo vrtca v Gregorčičevem drevoredu. Investicija je predvidena v prihodnjem letu,” je dejal Plevnik. Čez počitnice je občina v Gregorčičevem drevoredu že obnovila streho in fasado ter vgradila tovorno dvigalo za kuhinjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.