Mandatar? Ni šans.

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zoran Janković zase pravi, da je politično neodvisen, zelo jasno levo usmerjen, na mandatarskem položaju pa se v prihodnosti ne vidi.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da se njegovo ime pojavlja v povezavo z mesto predsednika vlade iz dveh razlogov. Prvi je dober rezultat dela njegove ekipe v Ljubljani, drugi pa je njegovo jasno izražanje stališč. "In že leta 2008 sem jasno povedal, da sem levo usmerjen," je dejal v pogovoru za Nedelo. Na vprašanje, ali se v prihodnosti vidi kot kandidat za mandatarja, je odgovoril: "Ni šans. V prihodnosti se vidim v pokoju." Vnovič je poudaril, da se ne bo včlanil v nobeno politično stranko.

O tem, koga bi si želel na oblasti po prihodnjih volitvah, ni govoril, saj ne ve, kakšna bo ponudba. Zavrnil pa je špekulacije, da bo levico na prihodnjih volitvah rešil nekdanji predsednik Milan Kučan. Po njegovih besedah Kučana razmere v državi zelo skrbijo, a se v izvršilno politiko ne bo več vrnil.

Tri leta po tem, ko je podprl zvezo socialnih demokratov, LDS in Zaresa te odločitve ne obžaluje. Omenjeni koaliciji sta po njegovih besedah uspela dva podviga, ureditev vprašanja izbrisanih in odnosov s Hrvaško.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:55 4. September 2011.

    Mandatar je lahko sposoben človek, ki NIMA vsega polno rit in ki ve, kako je preživeti tudi, ko nisi mandatar... …

  • 17:25 4. September 2011.

    jasno ,v ljubljani ima v planu še nekaj sprememb v prostorskih planih mola za svoje "sinčke",drugje mu pa itak to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.