Slovenija
23 ogledov

Mandatar? Ni šans.

Janković je dejal, da je podprl civilno iniciativo, ki je lani predlagala postav Žurnal24 main
Zoran Janković zase pravi, da je politično neodvisen, zelo jasno levo usmerjen, na mandatarskem položaju pa se v prihodnosti ne vidi.

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da se njegovo ime pojavlja v povezavo z mesto predsednika vlade iz dveh razlogov. Prvi je dober rezultat dela njegove ekipe v Ljubljani, drugi pa je njegovo jasno izražanje stališč. "In že leta 2008 sem jasno povedal, da sem levo usmerjen," je dejal v pogovoru za Nedelo. Na vprašanje, ali se v prihodnosti vidi kot kandidat za mandatarja, je odgovoril: "Ni šans. V prihodnosti se vidim v pokoju." Vnovič je poudaril, da se ne bo včlanil v nobeno politično stranko.

O tem, koga bi si želel na oblasti po prihodnjih volitvah, ni govoril, saj ne ve, kakšna bo ponudba. Zavrnil pa je špekulacije, da bo levico na prihodnjih volitvah rešil nekdanji predsednik Milan Kučan. Po njegovih besedah Kučana razmere v državi zelo skrbijo, a se v izvršilno politiko ne bo več vrnil.

Tri leta po tem, ko je podprl zvezo socialnih demokratov, LDS in Zaresa te odločitve ne obžaluje. Omenjeni koaliciji sta po njegovih besedah uspela dva podviga, ureditev vprašanja izbrisanih in odnosov s Hrvaško.

Komentarjev 2
  • Niko_K_ 17:55 04.september 2011.

    Mandatar je lahko sposoben človek, ki NIMA vsega polno rit in ki ve, kako je preživeti tudi, ko nisi mandatar... Problem je v tem, da se prašiči pokvarijo, ko jih pred jasli postaviš, takšnega kot sem prej napisal in poštenega ...prikaži več najti, je pa mission impossible.

  • ante50 17:25 04.september 2011.

    jasno ,v ljubljani ima v planu še nekaj sprememb v prostorskih planih mola za svoje "sinčke",drugje mu pa itak to nebi uspelo,saj so tereni v naši deželici že razdeljeni,pa tudi dosti svojih čistkrvnih zemljakov je okoli prinesel na gradbiščih zato ...prikaži večo bi se lahko na volitvah zelo blamiral