Manica Janežič Ambrožič je nova urednica informativnega programa

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
"Zavedam se, da je pred mano težko in odgovorno delo," pravi Manica Janežič Ambrožič.
Oglej si celoten članek

Uredništvo informativnega programa na TV Slovenija se je včeraj izrekalo o podpori za novega urednika informativnega programa. Večinsko, 70 odstotno podporo je dobila novinarka zunanjepolitične redakcije in voditeljica TV dnevnika Manica Janežič Ambrožič. Njen protikandidat, Valentin Areh, ki je na to mesto kandidiral drugič, je dobil 34,4 odstotno podporo tistih, ki so glasovali.

Kot so za STA pojasnili na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je lahko vsak član uredništva obkrožil enega ali pa tudi oba kandidata.

Mnenje članov uredništva informativnega programa sicer direktorice TVS Ljerke Bizilj ne zavezuje pri odločitvi, katerega kandidata bo predlagala v imenovanje generalnemu direktorju RTVS Igorju Kaduncu. Neuradno pa naj bi Janežič Ambrožičeva imela tudi podporo Ljerke Bizilj, zato je njeno imenovanje na mesto urednice informativnega programa že gotovo.

Manica Janežič Ambrožič bo na mestu odgovorne urednice zamenjala Jadranko Rebernik, ki je bila z mesta urednice razrešena v začetku januarja. Generalni direktor Igor Kadunc je postopek razrešitve Rebernikove začel na predlog direktorice Ljerke Bizilj. Neuradno naj bi bil razlog za razrešitev neustrezno ukrepanje v primeru voditeljice Tanje Gobec.

Magazin Tanja Gobec končno spregovorila o tem, ali je bila med vodenjem opita

Po odstavitvi Rebernikove je kot vršilec dolžnosti vodenje informativnega programa prevzel njen namestnik, Vanja Vardjan, ki pa na razpisu nato ni kandidiral.

Generalni direktor je zaradi primera Thompson lani predlagal  razrešitev razrešitev Biziljeve, a ni dobil podpore programskega sveta. Konec januarja je Biziljeva nato sama napovedala odstop s funkcije v mesecu aprilu, pol leta pred iztekom mandata.


 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:57 12. Marec 2018.

    Tanja Gobec je zame ena najboljših voditeljic in novinark v zgodovini RTV. Nisem še videl negativno nastrojenega komentarja v zvezi …

  • 16:09 8. Marec 2018.

    Prvo reci hop,pa šele potem skoči.Umirite se.Manca je do sedaj samo izpolnjevala uredniški koncept nekoga drugega.Sama je še le zdaj …

  • 15:35 8. Marec 2018.

    ZAPRITE ZE TO USTANOVO!!!! PA SKENSLAJTE RTV PRISPEVEK!!! TO JE ROP PRI BELEM DNEVU!!!! prasice javno upravne!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.