Magazin > VIP
54044 ogledov

Tanja Gobec končno spregovorila o tem, ali je bila med vodenjem opita

Tanja Gobec RTVS
Voditeljica Tanja Gobec pravi, da ne ve, kako je preživela poročanja in namigovanja.

Oktobra se je Slovenija spraševala, kaj se dogaja z voditeljico Odmevov, Tanjo Gobec. Med vodenjem oddaje je imela težave z govorom, se vmes smehljala, zato se je gledalcem, kot so sami zapisali na Twitterju in Facebooku, zdela malce drugačna.
"Nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja. Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere. Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo,“ se je takrat glasila razlaga RTVS, Tanja pa je vse do danes molčala. "Ne morem verjeti, da sploh obstaja kdo, ki verjame, da lahko voditelj štiri ure – intervju z ameriškim sogovornikom smo zaradi prevoda namreč snemali ob šesti uri popoldne, Odmevi pa so seveda v živo ob deseti uri zvečer – opravi opit, a tega ne bi opazil nihče," je za Ona Plus povedala Gobčeva, ki je še dodala, da ji je ta zgodba dala pomembno lekcijo o človeški hudobiji.

Voditeljica je razložila, da ima že skoraj eno leto hude težave s hrbtenico, zaradi katerih je jemala protibolečinske tablete. Na dan "usodnih“ Odmevov je izvedela, da so podobne težave njej ljubi osebi "spodrezale noge“. "Popadel me je strah, da se bo zgodilo tudi meni, strah, ki ga je pospremil jok, obilo joka ...“ je razložila Tanja in dodala, da je bila njena največja napaka ta, da ni rekla, da tistega dne ne bo zmogla opraviti svojega dela. 

Sledil je pogovor z gostom, po katerem je odhitela pisati napovednik za Dnevnik. "V trenutku, ko sem ga spisala, mi je izginil izpred oči. Zmedeno sem povedala, da se mi megli vid. A so tekle že zadnje sekunde in odhitela sem v studio. Po poti sem si govorila: 'Ne boš videla, ne boš zmogla prebrati …' Kamera je stekla, gledala sem v boben, tam pa črnina, zabrisane črke. V zadregi sem se zasmejala, skušala sem besede izbrskati iz spomina. Po nekaj stavkih se je vid izostril in speljala sem do konca.“

Špekulacije naslednji dan so voditeljico zelo razočarale. Pravi, da je bila v šoku in da ne ve, kako je preživela. V oporo so ji bili njeni najbližji. "Mislim, da bom potrebovala še kar nekaj časa, da bom prebolela, kar mi je bilo storjeno.“

Komentarjev 28
  • 2ac0d92f39c29bc3e6af65fb55ad1cdaa120ad13 00:28 08.februar 2018.

    Z vsem dolžnim spoštovanjem menim, da bi bilo bolje, da nebi komentirala teh dogodkov. Mislim da je tu storila napako. Se bo pa vsekakor v profesionalnem smislu pobrala. O tem sem prepričan.

  • izRODEk 21:59 07.februar 2018.

    Edina verodostojna voditeljica Odmevov. To sicer popolnoma režimsko (ali SDS-ovsko, kadar vodi Rozi) oddajo sem gledal le, kadar jo je vodila Gobčeva.

  • janez92 21:40 07.februar 2018.

    Jack Daniels - nikoli ne oprosti ! ne more !