Manj divjih odlagališč

Foto: Žurnal24 “Presenečen sem, da smo imeli skoraj en mesec mir,” pravi Sebastijan Zupanc, dir
Občina Tržič. Trend divjih odlagališč pada. Zoper smetilce ukrepale kar same lokalne skupnosti.
Oglej si celoten članek

Odpadki. Število divjih odlagališč v Občini Tržič upada, lahko sodimo po ugotovitvah Sebastijana Zupanca, direktorja tamkajšnje komunale. Leta 2009 so jih obravnavali devet, lani tri, letos pa prijav ali naročil za 
odstranitev še niso prejeli.

Gradbeni material

Perečih problemov na tem področju trenutno ni,” je prepričan Zupanc. Prejšnja leta so se Tržičani na divjih odlagališčih sicer najpogosteje srečevali z gradbenim materialom, vozili, odsluženo stanovanjsko opremo, stroji in vrečami s smetmi. Zupanc iz podatkov sklepa tudi, da trend divjih odlagališč upada obratno sorazmerno z ozaveščenostjo prebivalstva, pri čemer pozna primere, ko so povzročitelje divjih odlagališč prepoznale in zoper njih ukrepale kar lokalne skupnosti same.

Ozaveščenost raste
Ozaveščenost prebivalstva raste tudi z izvajanjem kazni,” je prepričan. Koliko jih je bilo zadnje čase izrečenih, ne ve, tega podatka pa nam prav tako ni uspelo izvedeti pri kranjskem medobčinskem inšpektoratu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.