Slovenija
7 ogledov

Manj divjih odlagališč

“Presenečen sem, da smo imeli skoraj en mesec mir,” pravi Sebastijan Zupanc, dir Žurnal24 main
Občina Tržič. Trend divjih odlagališč pada. Zoper smetilce ukrepale kar same lokalne skupnosti.

Odpadki. Število divjih odlagališč v Občini Tržič upada, lahko sodimo po ugotovitvah Sebastijana Zupanca, direktorja tamkajšnje komunale. Leta 2009 so jih obravnavali devet, lani tri, letos pa prijav ali naročil za 
odstranitev še niso prejeli.

Gradbeni material

Perečih problemov na tem področju trenutno ni,” je prepričan Zupanc. Prejšnja leta so se Tržičani na divjih odlagališčih sicer najpogosteje srečevali z gradbenim materialom, vozili, odsluženo stanovanjsko opremo, stroji in vrečami s smetmi. Zupanc iz podatkov sklepa tudi, da trend divjih odlagališč upada obratno sorazmerno z ozaveščenostjo prebivalstva, pri čemer pozna primere, ko so povzročitelje divjih odlagališč prepoznale in zoper njih ukrepale kar lokalne skupnosti same.

Ozaveščenost raste
Ozaveščenost prebivalstva raste tudi z izvajanjem kazni,” je prepričan. Koliko jih je bilo zadnje čase izrečenih, ne ve, tega podatka pa nam prav tako ni uspelo izvedeti pri kranjskem medobčinskem inšpektoratu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.