Manj seksa zaradi recesije

Foto: Žurnal24
Če gre verjeti rezultatom raziskave, je svetovna gospodarska kriza vplivala tudi na spolno življenje starejših Američanov. Zaradi skrbi so manj pomislili na seks.
Oglej si celoten članek

Ameriški raziskovalni inštitut AARP je raziskavo opravil med leti 2004 in 2009, vanjo pa je vključil 1670 Američanov, ki so bili starejši od 45 let.

Kaj pa varanje?

21 odstotkov moških in 11 odstotkov žensk je priznalo, da so že prevarali partnerja.

Okoli 40 odstotkov anketirancev je dejalo, da varanje ni vplivalo na zvezo, okoli 30 odstotkov pa, da je v odnos to prineslo kratkotrajno krizo.

Le šestim odstotkom pa varanje povzročilo nepopravljivo škodo.

Ugotovili so, da se je za deset odstotnih točk znižal tako delež moških kot žensk, ki so dejali, da so seksali vsaj enkrat na teden.

Odstotek je tako pri ženskah padel iz 43 na 32, pri moških pa iz 49 na 41.

"Finančne skrbi so se zažrle v vse plasti življenja partnerjev,"
je dejala seksologinja iz washingtonske univerze Pepper Schwartz.

"Težko je, da bi se nekateri počutili potrebne in seksi, ko se bojijo, da bi izgubili svoje domove ali službe. Ljudje se pritožujejo, da se počutijo odrinjene in čustveno prazne," je še dejala.

Raziskava, ki je bila sicer prvenstveno namenjena starejšim od 45 let, kaže še, da so manj seksali tudi moški in ženske iz drugih starostnih skupin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.