Slovenija
26 ogledov

Manj seksa zaradi recesije

Žurnal24 main
Če gre verjeti rezultatom raziskave, je svetovna gospodarska kriza vplivala tudi na spolno življenje starejših Američanov. Zaradi skrbi so manj pomislili na seks.

Ameriški raziskovalni inštitut AARP je raziskavo opravil med leti 2004 in 2009, vanjo pa je vključil 1670 Američanov, ki so bili starejši od 45 let.

Kaj pa varanje?

21 odstotkov moških in 11 odstotkov žensk je priznalo, da so že prevarali partnerja.

Okoli 40 odstotkov anketirancev je dejalo, da varanje ni vplivalo na zvezo, okoli 30 odstotkov pa, da je v odnos to prineslo kratkotrajno krizo.

Le šestim odstotkom pa varanje povzročilo nepopravljivo škodo.

Ugotovili so, da se je za deset odstotnih točk znižal tako delež moških kot žensk, ki so dejali, da so seksali vsaj enkrat na teden.

Odstotek je tako pri ženskah padel iz 43 na 32, pri moških pa iz 49 na 41.

"Finančne skrbi so se zažrle v vse plasti življenja partnerjev,"
je dejala seksologinja iz washingtonske univerze Pepper Schwartz.

"Težko je, da bi se nekateri počutili potrebne in seksi, ko se bojijo, da bi izgubili svoje domove ali službe. Ljudje se pritožujejo, da se počutijo odrinjene in čustveno prazne," je še dejala.

Raziskava, ki je bila sicer prvenstveno namenjena starejšim od 45 let, kaže še, da so manj seksali tudi moški in ženske iz drugih starostnih skupin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.