Manj vpisnih mest kot lani

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto)
Ministrstvo za šolstvo in šport je objavilo razpis za vpis v srednješolske programe in dijaške domove za prihodnje šolsko leto. Skoraj 700 manj vpisnih mest kot lani.
Oglej si celoten članek

Informativna dneva bosta v petek, 11. februarja 2011, ob 9. in 15. uri, ter v soboto, 12. februarja 2011, ob 9. uri. Srednje šole bodo sprejemale prijave za vpis do 23. marca 2011. Dijaki, ki zaključujejo triletne programe srednjega poklicnega izobraževanja, se lahko do 2. junija 2011 prijavijo za vpis v programe poklicno-tehniškega izobraževanja.

V letošnjem šolskem letu bo osnovno šolo končalo 18.014 učencev in učenk, ki bodo lahko kandidirali na 25.084 vpisnih mestih na srednjih šolah. Medtem ko je delež razpisanih mest za programe nižjega poklicnega izobraževanja ostal na lanskoletni ravni, je več mest v programih srednjega poklicnega izobraževanja. Nižje je število razpisanih mest v programih gimnazij.

 

Na ministrstvu ugotavljajo, da se že tretje leto zapored zmanjšuje delež dijakov vpisanih v programe gimnazij. Nekoliko se je zmanjšal tudi delež vpisanih v programe srednjega strokovnega izobraževanja, medtem ko se je delež dijakov vpisanih v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja v šolskem letu 2010/11 povečal.

Pet novih programov
V šolskem letu 2011/2012 bodo na nekaterih srednjih šolah začeli izvajati nove izobraževalne programe. Tehniški šolski center Nova Gorica bo tako ponujal program bolničar-negovalec in avtokaroserist. Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota se bodo bodoči dijaki lahko vpisali v program kozmetični tehnik, v Šolskem centru Velenje v program avtoservisni tehnik in v Biotehniškem centru Naklo v program živilsko prehranski tehnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.