Manjši delež Laškega v Mercatorju

Foto: Žurnal24 lasko
Urad za varstvo konkurence je popravil podatke o lastniškem deležu Pivovarne Laško in družb okoli nje. Laščani tako v Mercatorju obvladujejo le 23,33-odstotni lastniški delež.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, da je urad za varstvo konkurence proti Pivovarni Laško, Pivovarni Union, Radenski, Infond Holdingu, Centru naložbe in družbi Kolonel uvedel postopek presoje skladnosti koncentracije s pravili konkurence, ker naj bi skupaj pridobili 57,23-odstotni lastniški delež Mercatorja in s tem skupni nadzor nad družbo, česar pa niso priglasile v roku. Do odločitve urada v postopku proti omenjenim družbam jim je varuh konkurence prepovedal razpolaganje z delnicami Mercatorja. Medtem ko je ob uvedbi postopka presoje koncentracije navedel, da Pivovarna Laško skupaj z Unionom in Radensko v Mercatorju obvladuje 27,39-odstotni lastniški delež, je zdaj ta podatek popravil na 23,33 odstotka.

Laščani: Nimamo kontrolnega deleža v Mercatorju
Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško, popravek računskih napak varuha konkurence pomeni, da Pivovarna Laško nima kontrolnega deleža v Mercatorju. Laščani so sicer na napačno navajanje deležev opozorili že ob prejetju odločbe o uvedbi postopka presoje koncentracije in takrat tudi zanikali povezanost z družbami, ki jih, tako v Laškem, "urad za varstvo konkurence neupravičeno označuje kot povezane".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.