Slovenija
10 ogledov

Manjši delež Laškega v Mercatorju

lasko Žurnal24 main
Urad za varstvo konkurence je popravil podatke o lastniškem deležu Pivovarne Laško in družb okoli nje. Laščani tako v Mercatorju obvladujejo le 23,33-odstotni lastniški delež.

Spomnimo, da je urad za varstvo konkurence proti Pivovarni Laško, Pivovarni Union, Radenski, Infond Holdingu, Centru naložbe in družbi Kolonel uvedel postopek presoje skladnosti koncentracije s pravili konkurence, ker naj bi skupaj pridobili 57,23-odstotni lastniški delež Mercatorja in s tem skupni nadzor nad družbo, česar pa niso priglasile v roku. Do odločitve urada v postopku proti omenjenim družbam jim je varuh konkurence prepovedal razpolaganje z delnicami Mercatorja. Medtem ko je ob uvedbi postopka presoje koncentracije navedel, da Pivovarna Laško skupaj z Unionom in Radensko v Mercatorju obvladuje 27,39-odstotni lastniški delež, je zdaj ta podatek popravil na 23,33 odstotka.

Laščani: Nimamo kontrolnega deleža v Mercatorju
Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško, popravek računskih napak varuha konkurence pomeni, da Pivovarna Laško nima kontrolnega deleža v Mercatorju. Laščani so sicer na napačno navajanje deležev opozorili že ob prejetju odločbe o uvedbi postopka presoje koncentracije in takrat tudi zanikali povezanost z družbami, ki jih, tako v Laškem, "urad za varstvo konkurence neupravičeno označuje kot povezane".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.