Manssonu dobrih 50 tisočakov odpravnine

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Torbjörnu Manssonu pripada odpravnina v višini treh mesečnih plač in enomesečni odpovedni rok, ker mu je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) prejšnji teden enostransko odpovedala pogodbo o zaposlitvi. Nazadnje je Manssonova plača znašala 17 tisoč evrov bruto, dobil bo torej 51 tisočakov odpravnine.
Oglej si celoten članek

Vlada je 6. oktobra sprejela sklep o odpoklicu Manssona kot člana upravnega odbora DUTB, na osnovi tega pa je upravni odbor slabe banke sprejel sklep o razrešitvi Manssona kot glavnega izvršnega direktorja družbe.

DUTB je nato Manssonu odpovedala pogodbo o zaposlitvi, saj Mansson po prenehanju funkcije člana upravnega odbora in glavnega izvršnega direktorja DUTB ni več izpolnjeval pogojev za opravljanje dela.

Slaba banka z mednarodnim razpisom išče novega glavnega izvršnega direktorja

Vlada je takrat razrešila tudi takratnega predsednika upravnega odbora DUTB Larsa Nyberga.

Upravni odbor DUTB je 12. oktobra za predsednika upravnega odbora imenoval člana upravnega odbora Marka Simonetija, za začasnega glavnega izvršnega direktorja pa Imreja Balogha, ki je do takrat vodil Probanko v nadzorovani likvidaciji.

Vlada oz. finančno ministrstvo sedaj izbira kandidate za popolnitev upravnega odbora, upravni odbor pa pripravlja mednarodni razpis za glavnega izvršnega direktorja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • Če ni krivdnih razlogov nevem zakaj se ga odpušča, če pa so krivdni razlogi se ga more pa odpustit krivdno …

  • 10:04 29. Oktober 2015.

    Kje na svetu še lahko dobiš odpravnino, če te odpustijo iz krivdnih razlogov??? Saj je menda bil Mansson odpuščen iz …

  • 07:22 29. Oktober 2015.

    Kar odpozadni strici naj mu plačajo iz svojih davčnih oaz!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.