Slovenija
27 ogledov

Manssonu dobrih 50 tisočakov odpravnine

DUTB Anže Petkovšek
Nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Torbjörnu Manssonu pripada odpravnina v višini treh mesečnih plač in enomesečni odpovedni rok, ker mu je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) prejšnji teden enostransko odpovedala pogodbo o zaposlitvi. Nazadnje je Manssonova plača znašala 17 tisoč evrov bruto, dobil bo torej 51 tisočakov odpravnine.

Vlada je 6. oktobra sprejela sklep o odpoklicu Manssona kot člana upravnega odbora DUTB, na osnovi tega pa je upravni odbor slabe banke sprejel sklep o razrešitvi Manssona kot glavnega izvršnega direktorja družbe.

DUTB je nato Manssonu odpovedala pogodbo o zaposlitvi, saj Mansson po prenehanju funkcije člana upravnega odbora in glavnega izvršnega direktorja DUTB ni več izpolnjeval pogojev za opravljanje dela.

Slaba banka z mednarodnim razpisom išče novega glavnega izvršnega direktorja

Vlada je takrat razrešila tudi takratnega predsednika upravnega odbora DUTB Larsa Nyberga.

Upravni odbor DUTB je 12. oktobra za predsednika upravnega odbora imenoval člana upravnega odbora Marka Simonetija, za začasnega glavnega izvršnega direktorja pa Imreja Balogha, ki je do takrat vodil Probanko v nadzorovani likvidaciji.

Vlada oz. finančno ministrstvo sedaj izbira kandidate za popolnitev upravnega odbora, upravni odbor pa pripravlja mednarodni razpis za glavnega izvršnega direktorja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:23 29.oktober 2015.

    Če ni krivdnih razlogov nevem zakaj se ga odpušča, če pa so krivdni razlogi se ga more pa odpustit krivdno in absolutno brez odpravnine. Pri nas v Sloveniji bi pa vse imel na pol. Takratko pa vedno potegnejo davkoplačevalci.

  • Janez_53 10:04 29.oktober 2015.

    Kje na svetu še lahko dobiš odpravnino, če te odpustijo iz krivdnih razlogov??? Saj je menda bil Mansson odpuščen iz krivdnih razlogov, ali ne???

  • encijan 07:22 29.oktober 2015.

    Kar odpozadni strici naj mu plačajo iz svojih davčnih oaz!