Marca povprečna plača 1500 evrov

Foto: Žurnal24
Marca je povprečna mesečna bruto plača znašala skoraj 1500 evrov. V primerjavi z lani je bila višja za kar 5,2 odstotka.
Oglej si celoten članek

Višja povprečna mesečna plača za marec je predvsem posledica zvišanja zakonsko določene minimalne plače in višjega povprečnega števila plačanih ur (za 10,8 odstotka na 175 ur). Marca je povprečna bruto plača znašala 1499,23 evra. V primerjavi s februarjem se je zvišala za 4,7 odstotka, so zapisali na Statističnem uradu RS.

Povprečna mesečna neto plača za marec je znašala 967,32 evra; glede na februar je bila višja za točno 4 odstotke.

Višje plače tudi v gradbeništvu
V primerjavi z mesecem prej se je plača zvišala v vseh dejavnostih, razen v zdravstvu in socialnem varstvu, javni upravi in obrambi ter dejavnosti obvezne socialne varnosti.

Najbolj se je plača zvišala v predelovalnih dejavnostih, sledile so dejavnosti kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo, informacijske in komunikacijske dejavnosti in gradbeništvo.

Povprečna mesečna bruto plača se je glede na prejšnji mesec zvišala v vseh statističnih regijah, najbolj v jugovzhodni Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.